Срещу 61-годишен канадски гражданин е повдигнато обвинение за убийствата на две жени,

...
Срещу 61-годишен канадски гражданин е повдигнато обвинение за убийствата на две жени,
Коментари Харесай

Мъж насили и уби две жени, обвиниха го след близо 40 г.

Срещу 61-годишен канадски жител е повдигнато обвиняване за убийствата на две дами, открити мъртви в домовете им в Торонто в разстояние на няколко месеца преди съвсем четири десетилетия, заяви АП.

Началникът на полицията в Торонто Джеймс Рамер заяви, че Джоузеф Джордж Съдърланд от Мусони в Онтарио, е бил арестуван миналия четвъртък и обвинен за убийствата на Ерин Гилмор и Сюзън Тайс през 1983 година

И двете дами са били полово насилвани и намушкани с нож, сподели Рамер. Въпреки че телата им са открити с разлика от четири месеца, през 2000 година детективите свързват смъртните случаи благодарение на ДНК технология и проверяващите подозират еднакъв мъж и в двата случая – сподели той.

Полицията заяви, че Гилмор е била 22-годишна амбициозна фешън дизайнерка, а Тайс – 45-годишна майка на четири деца, която имала магистърска степен по обществена работа, работела с деца в неравностойно състояние.

“Всички сме доста щастливи, че е осъществен арест за жестоките убийства на Ерин и Сюзън Тайс ”, съобщи Шон Маккоуън, брат на Ерин. “Това е ден, който аз и ние чакахме съвсем цялостен живот ”.

Детектив сержант Стив Смит съобщи, че напредъкът в науката е разрешил на проверяващите да стеснят кръга на обвиненото семейство, а по-късно и на обвинения, написа bg-voice.

Полицията ревизира дали Съдърланд е обвързвана с други случаи. Смит съобщи, че по време на гибелта Съдърланд е живял в Торонто. Той сподели, че има възбрана за издание на информация по случая и отказа да заяви повече детайлности.

Следващото съвещание на съда, на което Съдърланд ще се яви, е на 9 декември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР